Aanraders

Het is eigenlijk onmogelijk om een overzicht te geven van wat Walcheren allemaal te bieden heeft aan haar bezoekers. Ik doe toch maar een poging en nodig u tegelijkertijd uit om leuke ervaringen aan mij door te geven zodat we deze website samen steeds beter kunnen maken.

 

Dorpen en steden

Arnemuiden was het dorp waar de eerste Notenbalk gelegen was. In de Langstraat is het oude gemeentehuis omgebouwd tot het Historisch Museum Arnemuiden waar je meer te weten komt over het rijke verleden van dit dorp dat eeuwen geleden stadsrechten kreeg. De historische Scheepswerf C.A. Meerman, waar het bekende vissersschip, de hoogaars, werd gemaakt is zeker ook een bezoekje waard. In de kerk van de Hervormde Gemeente Arnemuiden hangt de beroemde klok van het bekende liedje en schuin tegenover de kerk vindt u het enige winkeltje in Zeeland waar je nog terecht kan voor traditionele Zeeuwse klederdracht.

 

 

Middelburg: combineert de charme van een historisch centrum met de mogelijkheden van een provinciehoofdstad: 10 minuutjes met de auto of 20 minuten met de fiets vanuit onze B&B en u bent een hele dag zoet, mogelijk zelfs meerdere dagen. Bezoek de website voor toeristen waar alle bezienswaardigheden en evenementen op een rijtje staan. Let op: in het centrum moet je betaald parkeren tot 21 uur ’s avonds

Vlissingen: havenstad aan de Westerschelde en vertrekplaats voor de overzet naar Breskens en van de sleepboten die grote containerschepen over de Schelde naar Antwerpen en terug vergezellen. De vaargeul ligt zo dichtbij dat je als het ware van op de boulevard met je hand de zeereuzen kan aanraken. Ook deze stad heeft een uitgebreide website met toeristische informatie.

 

 

Veere: één van de mooiste stadjes van Zeeland met een robuuste grote kerk waar tal van concerten in plaats vinden, een historisch stadhuis, winkeltjes met oud Hollands snoepgoed en andere snuisterijen.

 

Zon, zee en water

Het Noordzeestrand vanaf Vlissingen over Dishoek, Valkenisse, Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle, Domburg, Breezand en Vrouwenpolder biedt tal van mogelijkheden. Maar vanuit Arnemuiden ben je ook op fietsafstand van het Veerse meer en de Oosterschelde is niet ver weg.

Wie een eigen boot heeft kan terecht in de jachthaven van Oranjeplaat of in Wolphaartsdijk. Maar je kan ook bootjes huren in allerlei formaten bij Kanoa in de Kanohaven van de Piet, bij ZeelandRent in Kamperland of bij Zeeland Boten Verhuur in Middelburg.

Surf- en zeilscholen zijn er bij de vleet: zie hiervoor onze pagina met weblinks

 

 

Aan het eind van de Badhuisstraat vind je een fietsenwinkel waar je fietsen kunt huren in alle soorten en maten.
Zeeland heeft een Fietsenknooppuntennetwerk en op diverse plaatsen kun je fietskaarten aanschaffen.

Om te fietsen is de Zak van Zuid-Beveland bij velen nog onbekend gebied. Ten zuiden van de A58 tussen Middelburg en Kapelle ligt dit erg rustige gebied met afwisselend polders, weilanden en natuurgebieden, doorsneden met dijken en daarover een tiental kleine dorpskernen uitgezaaid over het land: een oase voor fietsers en wandelaars.

 

Ook kinderen ...

... komen volop aan hun trekken. En dat niet alleen op het strand of in de zee! Ook bij slecht weer kun je kiezen uit verschillende overdekte attracties: zie hiervoor onze pagina met weblinks.